خود مدیریتی
- خود مدیریتی
خود مدیریتی نوعی مهارت کلیدی است که میتواند در طول زندگی کمک زیادی به شما کند. خود مدیریتی شامل تعیین اهداف و مدیریت زمان میشود و علاوه بر اینها نقش قابل توجهی در توسعه انگیزه و تمرکز یهتر دارد. خود مدیریتی به شما کمک میکند که با وسوسه به تعویق انداختن کارهایی که باید انجام دهید، مبارزه کنید. خود مدیریتی به شما برای جلوگیری از استرس کمک میکند و همچنین باعث میشود که فعالیتهای شغلی و تحصیلی خود را با علاقه بیشتری انجام دهید و به نوعی آنها برای شما سرگرم کننده شوند.
یکی از کلیدیترین بخشهای خود مدیریتی مدیریت و تنظیم مقرراتی برای خود و نظارت بر آن است. در واقع در این مهارت شما بر طبق قوانینی بر رفتار و عمل خود کنترل و نظارت میکنید.
- استراتژی خود مدیریتی
اجازه ندهید که هر چیزی برای شما اتفاق بیافتد همه چیز را ارزیابی کنید و ببینید چه نوع استراتژی خود مدیریتی برای شما مناسبتر است و به شما کمک میکند که عملکرد بهتری داشته باشید.
- مدیریت زمان / استراتژی ضد تعویق
شما باید کنترل همه زمانها را در دست بگیرید و حتی زمانهای کوچک را نیز نباید از دست بدهید. برای مثال حتی زمانهای اضافه موجود در یک سفر تفریحی نیز میتواند، مورد استفاده قرار بگیرد. دقت به زمان باعث بالا رفتن شتاب انجام کارها میشود. شما میتوانید نوعی تعهد زمانی برای خود ایجاد کنید. برای مثال برای انجام کارهای خود وقتی را تعیین کنید و با خود عهد کنید که آن کار را در طی این زمان انجام میدهم. این کار باعث میشود دیگر کارهای خود را به تعویق نیاندازید.
- استراتژی مدیریت خود در بخش اعتماد به نفس
با استفاده از این استراتژی شما باید عذر و بهانه را کنار بگذارید و به جای فکر کردن به این موضوع که نمیتوانید کاری را انجام دهید، باید شروع به تلاش کردن کنید. شما باید به خود بگویید من میتوانم این کار را انجام دهم و شروع به کار کنید با این تمرین افکار منفی خود را به چالش میکشید. شما باید همواره این نکته را به یاد داشته باشید که از جملههای مثبت قبل از شروع هر کاری استفاده کنید و اجازه ندهید این تفکر یه سراغ شما بیاید که نمیتوانید در مورد کاری تغییر ایجاد کنید.
- دوری از حواس پرتی
سعی کنید در زمان انجام کارهای مختلف بیشترین حواس خود را در مورد آن کار متمرکز کنید برای مثال اگر میخواهید درس بخوانید به یک گروه مطالعه فعال بپیوندید و یا به جای اینکه حواس خود را تنها برای یادداشت کردن مطلبی بر روی کاغذ یا نوت بوک صرف کنید، سعی کنید خود را با مطلب درگیر کنید و تمرکز بیشتری بر روی آن داشته باشید. در زمان یادگیری تمامی حواس شما باید با مطلب درگیر شود نه اینکه تنها از احساس شنوایی خود کمک بگیرید. تمرین کردن این موضوع باعث میشود که شما در هنگام انجام کارها و فعالیتهای دیگر نیز بتوانید، تمرکز بیشتری را بر روی کارهای خود داشته باشید.
- ذهن و بدن
تغذیه و استراحت مناسب، ورزش، کنترل احساسات و دوری از استرس همگی جزئی از اجزای خودمدیریتی هستند.
دیدگاهتان را بنویسید